Specielle opgaver i Øernes Træfældnings regi

Øernes Træfældning har mange forskellige typer arbejde – ikke to dage er ens. Der er selvfølgelig rigtig mange træfældningsopgaver (træfældning) og beskæringsopgaver. Men engang imellem får vi opgaver, der skiller sig lidt ud i forhold til vores normale opgaver.

For nogle måneder siden blev jeg ringet op af en grædende kvinde, som fortalte at hendes kat var kravlet op i et stort bøgetræ i Dyrehaven. Dyrehaven, som officielt hedder Jægersborg Dyrehave, er en naturpark beliggende i Nordsjælland nord for København i Lyngby-Taarbæk Kommune. Kvinden boede lige op til skoven. Hun fortalte, at katten var kravlet op i træet den foregående aften og hun havde tænkt, at den nok selv kom ned igen, når den blev sulten. Da hun imidlertid næste morgen kom ud til træet, sad den stadig oppe i træet og mjavede.

Kontakt os for en pris på dit eget projekt

Kvinden fik vores navn af en nabo, som vi tidligere havde arbejdet for. Jeg aftalte med kvinden, at vi skulle mødes på hendes adresse og så sammen gå ud i Dyrehaven. Jeg havde medbragt reb og en fletkurv med låg. Jeg kravlede roligt og forsigtigt op i træet og tog også nogle pauser undervejs for ikke at skræmme katten for meget.

Da jeg var i øjenhøjde med katten, kunne jeg imidlertid se, at den var rimelig udmattet. Det var derfor relativt nemt at tage den i nakken, putte den ned i kurven og så fire kurven ned til kvinden, som på det tidspunkt var helt opløst af gråd. Da jeg selv kom ned, ænsede hun ikke andet end katten, men fremstod meget lettet.

Når vi klatrer i træer, har vi altid sele og livline på, så det foregår meget sikkert. I modsætning til katten kan vi derfor altid komme ned igen, selv om træet er meget højt. Når vi skal ned fra et højt træ, benytter vi en metode, som hedder rapelling, hvor man med én hånd kan komme sikkert ned fra selv det højeste træ.

Se vores anmeldelser og bedømmelser på Google Anmeldelser